دسته‌بندی نشده

شستن روتختی در ماشین لباسشویی

شستن روتختی در لباسشویی

روتختی یکی از مهم ‌ترین اجزای سرویس خواب است که به طور مستقیم با پوست و بدن ما در تماس است. شستشوی منظم روتختی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که گرد و غبار، آلودگی‌ها، سلول‌های مرده پوست و میکروب‌ها را در خود جای می‌دهد و می‌تواند باعث ایجاد آلرژی، مشکلات تنفسی و بیماری‌های پوستی شود. در این مقاله به طور کامل به بررسی نحوه شستن روتختی در ماشین لباسشویی می‌پردازیم.

راهنمای شستن روتختی در خانه

با یک ماشین لباسشویی و خشک کن با ظرفیت بالا و یک شوینده ملایم لباس، انواع روتختی یک نفره و روتختی دو نفره را در خانه بشویید و خشک کنید. ابتدا لکه ها را به صورت موضعی تمیز کنید و سوراخ یا پارگی ها را ترمیم نمایید. سپس با آب سرد یا ولرم و با تنظیمات دور کند (مناسب برای حجم زیاد) آن را بشویید.

دستورالعمل های خشک کردن ممکن است با توجه به نوع لحاف شما متفاوت باشد، اما به طور کلی بهتر است با حرارت کم یا بدون حرارت آن را خشک کنید.

روتختی بر اساس نوع جنس دسته بندی می شوند. مواد پر کننده رایج شامل پر، پلی استر، پشم شیشه، پنبه و ابریشم هستند. رایج ترین مواد پرکننده، پر و پلی استر هستند که هر دو را می توان در خانه شست. در صورت تردید، برای اطلاع از نوع مواد پر کننده لحاف خود، به لیبل نگهداری آن مراجعه کنید.

شستن روتختی با ماشین لباسشویی

البته که با یک ماشین لباسشویی با ظرفیت مناسب میتوانید اکثر روتختی هایی که قابلیت شستشو با ماشین را دارند بشویید، اما همه ماشین های لباسشویی خانگی برای این کار مناسب نیستند. مطمئن شوید ماشین لباسشویی شما فضای کافی برای چرخش لحاف روتختی را داشته باشد، به طور کلی ماشین لباسشویی های با ظرفیت حداقل 5 کیلوگرم برای این کار مناسب هستند. اگر ماشین لباسشویی شما برای شستن لحاف کوچک است، میتوانید روتختی را به خشکشویی بسپارید.

مراحل و نحوه شستن روتختی در ماشین لباسشویی

این مراحل به شما نحوه شستن روتختی با ماشین لباسشویی و حفظ کیفیت آن را آموزش می دهد:

      • مرحله ۱: خواندن لیبل نگهداری روتختی

    پیش از انداختن لحاف روتختی داخل ماشین لباسشویی، حتما برچسب مراقبت آن را به دقت بخوانید تا از دستورالعمل های شستشوی توصیه شده توسط سازنده مطلع شوید. برخی از مواد مانند پشم شیشه یا ابریشم ممکن است در اثر شستشو با ماشین لباسشویی آسیب ببینند و بهتر است برای شستشوی آنها به خشکشویی مراجعه کنید.

    اگر برچسب، شستشو با ماشین لباسشویی را تایید کرد، حتما هر دستورالعمل خاصی مانند استفاده از آب سرد یا دوره‌ شستشوی ویژه را رعایت کنید. برچسب مراقبت لحاف باید اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد. با این حال، مراحل بعدیِ شستشوی روتختی برای اکثر پارچه ها قابل اجرا است.

        • مرحله ۲: بررسی لکه ها و پارگی های لحاف روتختی

      قبل از شستشو، لحاف خود را از نظر پارگی، درزهای باز، یا هرگونه آسیب دیگری بررسی کنید و در صورت لزوم آنها را ترمیم نمایید. هرگونه پارگی یا نخ شل ممکن است گیر کند و باعث آسیب بیشتر شود. همچنین لکه ها را نیز باید قبل از شستشو تمیز کنید.

          • مرحله ۳: قرار دادن لحاف درون ماشین لباسشویی

        با دقت لحاف را درون ماشین لباسشویی خود قرار دهید. چه ماشین لباسشویی شما درب از بالا باشد و چه درب از جلو، لحاف شما به فضای کافی برای چرخش نیاز دارد در غیر این صورت به خوبی تمیز نخواهد شد. اگر از ماشین لباسشویی درب از بالا استفاده می کنید سعی کنید بار داخل ماشین را متعادل نگه دارید.

        حتما از یک ماشین لباسشویی با ظرفیت بالا استفاده کنید که به اندازه کافی برای جا دادن راحت لحاف شما و داشتن فضای اضافی مناسب باشد.

            • مرحله ۴: اضافه کردن شوینده

          مقدار کمی از یک شوینده لباسشویی مناسب و فاقد هرگونه افزودنی را به مخزن ماشین لباسشویی اضافه کنید. قبل از اینکه موارد اضافی مانند نرم کننده لباس را به شستشو اضافه کنید، حتما برچسب نگهداری روتختی خود را بررسی کنید.

              • مرحله ۵: انتخاب تنظیمات دما و دوره‌ شستن روتختی در لباسشویی

            به استثنای شستن روتختی پشم شیشه در ماشین لباسشویی که بهتر است توسط خشکشویی انجام شود، تنظیمات شستشو برای روتختی از جنس پر، پر مصنوعی یا پنبه ای معمولا یکسان است. لحاف ها را به طور کلی باید با دوره‌ شستشوی مخصوص حجم زیاد (Bulky/Bedding)  و با آب سرد یا ولرم شستشو داد. اگر ماشین لباسشویی شما این امکان را دارد، گزینه‌ آبکشی اضافی را انتخاب کنید تا تمام باقی مانده‌ مواد شوینده از روتختی پاک شود.

                • مرحله ۶: خشک کردن لحاف در خشک کن

              در صورت امکان، لحاف خود را با تنظیم خشک کن مخصوص لباس های حجیم (Bulky) خشک کنید و تنظیمات را به گونه ای انتخاب کنید که با حرارت کم خشک شود، مگر اینکه برچسب لحاف چیز دیگری را توصیه کرده باشد.

              دیدگاهتان را بنویسید

              نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *